تقریبا همه مردم می دانند که مصرف فست فودها برای انسان مضر است اما نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کودکان با خوردن غذاهای فرآوری ‌شده و فست فودها دچار مشکلات زیادی شده و تناسب بدنی آن ها به هم می ریزد.

 نتایج تحقیقات قبلی، غذاهای فوق فرآوری شده را با خطر بیشتر بیماری قلبی در بزرگسالان مرتبط دانسته است. یافته های جدید پژوهشگران با نشان دادن یکی از اولین ارتباطات ها بین خوردن این نوع غذاها و آمادگی جسمانی پایین در بین کودکان، به این مضرات و خطرات بالقوه اضافه می کند.

دکتر ژاکلین ورنارلی، دانشیار و مدیر برنامه کارشناسی ارشد بهداشت عمومی در دانشگاه سکرد هارت، در  این رابطه می ‌گوید: رفتار های غذایی سالم و ورزش در سنین بسیار پایین تبدیل به فرهنگ می ‌شوند.

یافته‌ های ما به نیاز به آموزش خانواده‌ ها در مورد روش ‌های مقرون ‌به‌ صرفه برای کاهش مصرف غذای فرآوری ‌شده برای کمک به کاهش خطر مشکلات سلامت قلبی عروقی در بزرگسالی اشاره دارد.

این تیم از داده های ۱۵۰۰ کودک بین سه تا ۱۵ ساله به عنوان بخشی از نظرسنجی ملی تناسب اندام جوانان در سال ۲۰۱۲ برای بررسی ارتباط بین آمادگی جسمانی و مصرف غذاهای فرآوری شده در مراحل مختلف کودکی استفاده کرد.

غذاهای فوق فرآوری شده شامل تنقلات بسته بندی شده، غلات صبحانه، آب نبات، نوشابه، آب میوه ها و ماست های شیرین شده، سوپ های کنسرو شده و غذاهای آماده مانند پیتزا، هات داگ و همبرگر و همچنین ناگت مرغ بود.

این یافته ها به روشنی نشان داد مصرف غذاهای ناسالم بیشتر منجر به بدتر شدن شرایط سلامت قلب می شود بر این اساس کودکان پنج سال و کوچکتر که غذاهای بسیار فرآوری شده می خورند، نمرات حرکتی پایینی داشتند، به این معنی که آنها به سرعت از یک نقطه به نقطه دیگر حرکت نمی کردند.

گفتنی است افرادی که کمترین امتیاز را داشتند روزانه به طور متوسط ۲۷۳ کالری اضافی از غذاهای فوق فرآوری شده مصرف می کردند. پژوهشگران آمادگی قلبی عروقی کودکان بزرگتر را نیز اندازه گیری کردند تا بینشی در مورد سلامت جسمانی آنها ارائه دهند. آنها دریافتند که کودکان و نوجوانانی که می توانند تمرینات هوازی منظم انجام دهند کمتر از ۲۲۶ کالری از غذاهای فوق فرآوری شده نسبت به آنهایی که وضعیت قلبی عروقی ضعیفی داشتند، دریافت می کنند.

دکتر ورنارلی در این رابطه توضیح می‌دهد: اگرچه غذاهای بسیار فرآوری ‌شده را می ‌توان به راحتی در کیف مدرسه انداخت، تحقیقات ما اهمیت تهیه میان ‌وعده‌ها و وعده‌های غذایی سالم را نشان می‌دهد. توصیه می کنیم به تغذیه خود به عنوان نوعی پس انداز برای بازنشستگی فکر کنید. در واقع شما اکنون تصمیماتی می گیرید که بر آینده شما و فرزند شما تاثیر می گذارد.

به گزارش سیناپرس،  گام بعدی این  تیم بررسی نحوه غذا خوردن کودکان بر اساس سنشان است. به عنوان مثال، آیا کودکان یا نوجوانان تمایل به خوردن غذاهای بسیار فرآوری شده در طول صبحانه، ناهار یا شام دارند؟

درک این تفاوت‌ های ظریف می ‌تواند به متخصصان تغذیه و سیاست‌ گذاران سلامت عمومی کمک کند تا مداخلات موفقی را برای تشویق عادات غذایی سالم ایجاد کنند. نتایج این مطالعه در نشست تخصصی  Nutrition 2022 Live Online ارائه شده است.