خوراک‌ها غذا‌های متنوعی هستند که با انواع مواد غذایی مثل حبوبات، گوشت، مرغ و سبزیجات و روش‌های طبخ گوناگون تهیه می‌شوند و در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه خود را دارند. خوارک ماش یکی از انواع خوراک‌های خوشمزه و بسیار مقوی است که به دلیل داشتن ماش در ترکیباتش سرشار از پروتئین است. این غذای خوشمزه و گیاهی می‌تواند یک وعده غذایی بسیار مفید برای کودکان و همچنین گیاه خواران نیز باشد. اگر از پخت غذا‌های تکراری خسته شده‌اید و دوست دارید برای خود و اعضای خانواده یک غذای جدید و مقوی تهیه کنید، پیشنهاد ما به شما خوراک ماش است. در ادامه این مطلب طرز تهیه این خوراک خوشمزه و مقوی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این خوراک تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خوراک ماش
ماش: ۱ پیمانه
سیب زمینی بزرگ: ۱ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
آب جوش: ۲ لیوان
قرص استاک: ۱ عدد
جعفری خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه خوراک ماش
۱ـ ابتدا ماش را که از چند ساعت قبل خیس داده‌اید، با آب جوش و قرص استاک داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا ماش بپزد. نیم ساعت بعد وقتی ماش نیم‌پز شد، سیب زمینی را پوست و خرد کنید و به ماش اضافه کنید و اجازه بدهید ماش و سیب زمینی با هم بپزند.
۲ـ پیاز را پوست و سپس خرد کنید. پیاز خرد شده را همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه سرخ کنید. بعد از اینکه پیاز طلایی شد، کمی زردچوبه بریزید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
۳ـ بعد از اینکه ماش و سیب زمینی کاملا پخت، با گوشتکوب برقی یا دستی هر دو را داخل همان قابلمه بکوبید تا له شوند؛ سپس پیاز داغ را به قابلمه اضافه کنید. حالا مقداری نمک، زردچوبه و فلفل قرمز داخل قابلمه بریزید. اگر احساس کردید آب خوراک در این مرحله بیش از حد چفت شده است، نصف لیوان آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا خوراک نیم ساعت دیگر جا بیفتد و به روغن بیاید. در این مرحله خوراک ماش خوشمزه و مقوی شما آماده سرو است. خوراک را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن جعفری خرد شده بریزید و همراه با لیمو ترش میل کنید، نوش جان.
نکته
به جای قرص استاک می‌توانید از یک لیوان آب قلم یا آب گوشت استفاده کنید. آب قلم طعم خوبی به خوراک شما می‌دهد و آن را لعابی‌تر می‌کند. در صورت استفاده از قرص استاک حواستان به میزان نمکی که اضافه می‌کنید، باشد. قرص‌های استاک معمولا شور هستند و اگر نمک زیادی بریزید، ممکن است خوراک شما بیش از حد شور شود.