به بهانه درگیری یک خواننده کانادایی معروف با یک بیماری نادر به معرفی این سندروم پرداختیم
به تازگی جاستین بیبر با پخش ویدئویی در اینستاگرامش گفت که به دلیل سندروم«رمسی هانت» نصف صورتش فلج شده است. این خواننده کانادایی ۲۸ ساله گفته به دلیل فلج شدن نیمی از صورتش برنامههایش را به تعویق انداخته است.در ادامه به بررسی این سندروم میپردازیم.
«رمسی هانت» چیست؟
سندروم رمسی هانت زمانی اتفاق می افتد که عفونت زونا در نزدیکی عصب گوش اثر میگذارد و علاوه بر این که باعث ایجاد خارش و حساسیت می شود، عامل فلج شدن صورت و گاهی اوقات ناشنوایی در یکی از گوش ها هم خواهد شد.
ویروس عامل این بیماری و آبله مرغان مشابه هستند. بعد از این که آبله مرغان از بین میرود، این سلول هنوز روی عصب ها زنده می ماند و میتواند چند سال بعد دوباره فعال شود و روی عصب صورت اثر بگذارد.
چه کسانی در معرض خطر هستند؟
همه کسانی که در دوران کودکی یا نوجوانی خود به آبله مرغان دچار شدهاند امکان دارد به سندروم رمسی هانت هم دچار شوند اما برطبق آمار این بیماری بیشتر در میان سالان و سالمندان رایج است و در کودکان بسیار کم مشاهده میشود. اگر بیمار به هر دلیلی سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد دچار شدن به این بیماری سختتر خواهد بود.
علایم و عوارض
دو نشانه اصلی سندروم رمسی هانت به صورت زیر است:
۱-جوشهای تاولی دردناک که رنگ قرمز دارد یا تاولهای حاوی مایع که نزدیک گوش هستند
۲-ضعف صورت یا فلج شدن عضلات صورت در نزدیک گوش
گوش درد، کم شنوایی یا ناشنوایی، وزوز گوش، سرگیجه و نداشتن تعادل، دشواری پلک زدن، سرگیجه و منگی، خشکی دهان و ضعف چشایی از دیگر علایم این بیماری هستند.
سندروم رمسی هانت عوارض خاصی دارد که مهمترین آن فلج شدن صورت است البته عوارضی چون خشکی و صدمه به قرنیه چشم، تاری دید و تحمل نداشتن برای شنیدن صداهای بلند از دیگر مشکلاتی است که ممکن است برای شما پیش بیاید.
پیشگیری از سندروم رمسی هانت
زدن واکسن آبله مرغان در کودکان سبب میشود تا احتمال مبتلا شدن آنان به این ویروس به میزان زیادی کاهش یابد. تزریق واکسن زونا هم برای افراد بیش از ۶۰ سال به جلوگیری از ابتلا به این بیماری کمک میکند.