آموزش مرحله به مرحله شیرینی نخودچی
دستوری ک براتون میزارم دیگه نیازی به چرخ کردن نداره و کار شما رو راحت تر میکنه
مواد لازم
ارد نخودچی دویست و شصت گرم (هر یک پیمانه صد و بیست و پنج گرمه)
پودر قند الک شده صد گرم(هر یک پیمانه صد و سی گرمه)
روغن جامد صد و سی گرم (هر پیمانه دویست گرمه)
یک ق غ ارد سفید قنادی( معادل بیست گرم )
پودر هل یک ق مرباخوری( معادل چهار گرم)
در ابتدا روغن جامد (اگه سفته بزارید رو حرارت کمی نرم شه) به همراه پودر قند الک شده و پودر هل با قاشق کمی هم بزنید
و بعد با دور تند همزن دو تا سه دقیقه مواد را هم بزنید تا جایی که حجم مواد چند برابر شود
اگه همزن برقی ندارید با همزن دستی هم میتونید انجام بدید
بعد ارد نخودچی الک شده را کم کم به مواد اضافه کرده و با دست ورز دهید. ارد را کم کم اضافه کنبد تا جایی که یک خمیر منسجم بهتون بده . خمیر اگه شل باشه موقع پختن توی فر وا میره اگه خیلی سفت باشه نمیتونید قالب بزنید. برای من دقیقا همین مقدار ارد که نوشتم لازم شد. و در اخر هم ارد سفید قنادی اضافه کردم و خوب ورز دادم و بعد داخل کیسه فریزر کردم سطح روشو صاف کردم و گذاشتم چند ساعتی تو یخچال یا فضای محیط (فرقی نداره) استراحت کنه حتی میتونید خمیر رو از شب قبل اماده کنید
اگه خمیر رو گذاشتی تو یخچال ببرای قالب زدن باید بیرون بیاری تا خمیر نرم شه و ب دمای محیط برسه و بعد ی کیسه فریز زیر و روی خمیر باشه و اروم با وردنه صافش کنی(ارتفاع به دلخواه) و قالب بزنی برای اینکه خمیر به قالب نچسبه قالب رو بزن تو ارد نخودچی با کمی فاصله بچین تو سینی فر
برای فرهای برقی دمای صد و پنجاه و برای فرهای گازی دمای صد و هفتاد بعد از یک ربع چک شود
طبقه وسط فر هم از بیست دقیقه قبل داغ شود
ته شیرینی نباید زیاد تغییر رنگ بده
وقتی فر رو خاموش کردی روی شیرینی خیلی نرمه بهش دست نزنید تا کامله کامل خنک شه بعد داخل ظرف موردنظر بچینید و میل کنید
منبع: poopak_food