فرادید/  تخت‌تان احتمالاً یکی از راحت‌ترین نقاط در خانه‌تان است. اما آنطور که یک میکروبیولوژیست هشدار می‌دهد، این تختِ راحت می‌تواند آلوده‌ترین نقطه خانه شما هم باشد.
  یک محقق از دانشگاه وستمینستر در انگلستان، در تازه‌ترین مقاله خود، تمام خطرات پنهانی را که می‌توانند تشک تخت شما را به یک ظرفِ پتری بزرگ آزمایشگاه تبدیل کنند توضیح داده است.
مانال محمد، مدرسِ میکروبیولوژیِ پزشکی، می‌گوید وقتی درباره تشکی که خیلی تمیز نیست صحبت می‌کنیم، منظورمان فقط عرق، بزاق دهان، شوره سر و سلول‌های مرده پوست که مردم بعد از یک شب استراحت روی تشک و بالش به جا می‌گذارند، نیست. درواقع مواردی که اشاره شد فقط نوک کوه یخی است که مشاهده می‌شود. همه این چیز‌ها محیطی بسیار مناسب و عالی برای رشد و پرورش انواعی از باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها و حتی حشرات میکروسکوپی فراهم می‌کنند.
 
خطراتِ باکتریِ استافیلوکوک
دکتر محمد با باکتری‌ها شروع می‌کند و تمرکزش به‌خصوص روی خطراتِ باکتریِ استافیلوکوک است. او می‌گوید اگرچه این باکتری‌ها برای انسان مضر نیستند، اما اگر از طریق زخم باز وارد بدن شوند می‌توانند بیماری‌های جدی ایجاد کنند و حتی باعث مرگ شوند.
سویه‌هایی از این نوع باکتری، مانند استافیلوکوک آرئوس، روی بالش افراد پیدا شده است که می‌توانند در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها هم مقاوم باشند. این سویه خطرناک روی تخت‌های بیمارستانی رایج است.
دکتر محمد می‌گوید درست است که تخت اتاق خواب با تخت بیمارستان فرق دارد، اما باکتری‌های گِرَم-منفی مانند استافیلوکوک و ای. کولای در تخت اتاق خواب هم پیدا شده‌اند.
محمد در مقاله‌ای که در نشریه «دِ کانورسیشن» منتشر شده است، می‌گوید: «درحقیقت، یک‌سوم از مردم باکتری استافیلوکوک آرئوس را روی بدن‌هایشان دارند. افرادی که حامل باکتری استافیلوکوک آرئوس هستند می‌توانند این ارگانیسم را به تعداد زیاد منتشر کنند که یعنی این باکتری به آسانی می‌تواند به تخت اتاق خواب‌تان راه پیدا کند.»
 
حشرات زیادی در اطراف تخت ما می‌خزند
نویسنده می‌افزاید افراد هر شب در هنگام خواب در حدود ۵۰۰‌میلیون سلول پوستی می‌ریزند. این سلول‌های پوستی انواعی از خوراک را برای کنه‌های میکروسکوپی فراهم می‌کند. این کنه‌ها و فضولات آن‌ها که روی تشک و بالش می‌ریزند، می‌توانند باعث حساسیت و حتی آسم شوند.

ساس تخت‌خواب در شهر‌های بزرگی مانند شیکاگو، لس‌آنجلس و نیویورک، تبدیل به یک معضل بزرگ شده‌اند. دکتر محمد می‌گوید مردم به طروق مختلف از قبیل لباس‌ها و کفش‌های کثیف این آفات را به داخل خانه‌های‌شان می‌برند.
دکتر محمد می‌گوید: «کنه‌های گردوخاک را می‌توان با شستن ملحفه‌ها در دمای بالا (۱۳۱ درجه فارنهایت) از بین برد، اما ساس را باید با آفت‌کش‌های حرفه‌ای از بین برد.»

خانه به‌هم‌ریخته و شلوغ می‌تواند باعث آلوده شدنِ تخت شود
در این گزارش آمده است که وسایلی که در خانه وجود دارند می‌توانند به تخت‌های آلوده به باکتری کمک کنند. آوردنِ لباس‌های خاکی یا حوله حمام به داخل اتاق خواب می‌تواند تخت شما را در معرض انواعی از باکتری‌ها شامل استافیلوکوک آرئوس و ای. کولای قرار دهد.
دکتر محمد هشدار می‌دهد: «شستنِ غیرصحیحِ ملحفه‌ها می‌تواند باعث شود که باکتری‌ها از لباس‌ها و اقلام دیگر به ملحفه‌ها منتقل شوند. حتی بیماری‌هایی مانند سوزاک می‌تواند از طریق حوله‌ها و تختِ آلوده منتقل شود.»

چطور بهداشت تختِ خواب را تأمین کنیم؟
نویسنده مقاله می‌گوید بهترین روش برای تمیز نگه‌داشتنِ تخت‌خواب زود به زود شستن آن‌هاست. شاید برای همه امکان نداشته باشد که هر روز ملحفه‌ها را بشویند، اما می‌توانند هر صبح ملحفه‌ها را در نور آفتاب پهن کنند و به اصطلاح بگذارند که هوا بخورد.
می‌شود روبالشی‌ها و روتختی را برگرداند و هربار روی دیگر را در معرض هوا قرار داد. هوا مانعِ رشد باکتری‌ها و حشرات می‌شود. نویسنده توصیه می‌کند که هر هفته یا هر دو هفته یکبار ملحفه‌های تخت را بشوییم، اما در کنار آن توصیه می‌کند که هر روز تشتک تخت را با جارو برقی تمیز کنیم تا مواد آلرژی‌زا و گردوغبار از روی آن برداشته شود.
همچنین هر ۱۰‌سال یکبار تشک تخت را باید تعویض کرد. دوش گرفتن قبل از خواب و پرهیز از خوابیدن روی تخت وقتی که بدن عرق دارد می‌تواند میزان باکتری‌های تخت را کاهش دهد.
درآخر، نویسنده توصیه می‌کند که مردم هرگز در تختِ خودشان خوراکی نخورند و اجازه ندهند که حیوانات خانگی روی تخت‌شان بخوابند.