کورتیزول هورمون ضروری است که به تنظیم عملکرد روزانه بدن کمک می‌کند،اما به گزارش وری‌ول هلت، سطح بالای کورتیزول بر سلامت تاثیر منفی می‌گذارد، به‌عنوان مثال، به افزایش التهاب و درد مزمن منجر می‌شود و به مواردی مثل فشار خون بالا، سخت شدن شریان‌ها، دیابت و سرکوب سیستم ایمنی بدن دامن می‌زند. تغذیه در کاهش سطح کورتیزول تفاوت ایجاد می‌کند. با محدود کردن یا اجتناب از غذاهای فراوری‌‌شده و رعایت رژیم غذایی غنی از مواد مغذی با مقدار زیادی سبزیجات و چربی‌های سالم می‌توانیم سطح کورتیزول را کاهش دهیم. کافئین و شیرین‌کننده‌های مصنوعی اضطراب را افزایش می‌دهد و روی سطح کورتیزول تاثیر می‌گذارد. یک بررسی روی غذاهایی که بر اضطراب تاثیر می‌گذارد، نشان داد که غذاهای حاوی فیبر رژیمی یا اسیدهای چرب امگا ۳ یا غذاهای تخمیری و کشت‌شده ممکن است به افراد در مدیریت اضطراب و در نتیجه کاهش کورتیزول کمک کند. فیبر رژیمی را می‌توان در میوه‌ها، سبزیجات، لوبیا، آجیل و غلات پیدا کرد. اسیدهای چرب امگا ۳ هم در ماهی سالمون، دانه‌های چیا و کتان یافت می شود. غذاهای کهنه، تخمیری یا کشت‌شده هم شامل ماست ساده، کیمچی و کومبوچا