سری جدید برنامه «هفت» با اجرا و سردبیری بهروز افخمی با وجود همه ضعفهایش به دلیل سبک اداره برنامه و نگاه غیر متعارف افخمی به فیلمها و رویدادهای سینمایی توانسته به دوره رخوت این برنامه در طول دورانی که زیر نظر مجتبی امینی دبیر فعلی جشنواره تهیه و تولید میشده پایان دهد.
سری جدید برنامه «هفت» چهارشنبه شب گذشته و همزمان با شروع به کار چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر روی آنتن رفت. همان طور که می دانید فصل جدید را یک بار دیگر بهروز افخمی اجرای می کند و بجای شبکه سه از شبکه نمایش پخش می شود. افخمی در مقدمه برنامه اعلام کرد مخاطبان اصلی سری جدید، نوجوانان علاقمند به سینما و فیلمسازی هستند. در این گزارش نکات قسمتهای پخش شده این برنامه بررسی شده است.
منتقدان
در آستانه پخش سری جدید «هفت» نام منتقدان برنامه رسانه ای شد. طبق این خبر قرار بود امیر قادری و میلاد دخانچی فیلم های جشنواره را نقد کنند. در شب اول اما خبری از دخانچی نبود و او بلافاصله اعلام کرد اجازه حضور در برنامه را نیافته است:«سرانجام به دلیل حضور، سیاست گذاری و مداخل های گروه خشن به صدا و سیما نرفتم.» دخانچی که با برنامه «جیوگی» به شهرت رسید در برنامه «نقد سینما» مورد توجه افخمی قرار گرفت اما این بار همکاری دوباره شان شکل نگرفت. در شب دوم دکتر حمید رضا قادری که به گفته مجری پیش تر عضور شوراهای مختلف فیلمنامه بوده است، کنار امیر قادری قرار گرفت. افخمی در سری جدید «هفت» دوست دارد کاری که پیش تر با مسعود فراستی کرده بود را این بار با امیر قادری تکرار کند. به همین خاطر با او وارد دوئل می شود که واجد جذابیت برای پی گیران «هفت» است. قادری باید در این دوئل مسلح تر عمل کند؛ کما این که در نقد فیلم «استاد» به تهیه کنندگی افخمی چنین کرد. با این تفاوت که افخمی گفته بود به دلیل همکاری اش با فیلم هیچ دفاعی از آن نمی کند و به همین خاطر ساکت نشست و به حرف های قادری گوش داد.البته که او در شبهای بعد این سکوت را تلافی کرد و کل کلهای شدیدی با قادری به راه انداخت.
میز نقد با بازیگوشیهای بهروز افخمی و کل کلهایش با امیر قادری تبدیل به بخش جذابی در این برنامه شده است
ممنوعه ها
یکی از چالش های «هفت» نمایش چهره بازیگرانی است که در چند ماه اخیر به دلیل موضع گیری های اجتماعی خود، وارد حیطه ممنوعه صدا و سیما شده اند. این برنامه اما اجازه دارد چهره بازیگرانی چون حمید فرخ نژاد، هنگامه قاضیانی ، نوید محمدزاده ، مانی حقیقی ، برزو ارجمند، مهران مدیری و … را نشان دهد. این اتفاق هنگام پخش آیتم های مختلف رخ میدهد. در مقابل شاهد یک ممیزی در قسمت اول «هفت» بودیم. جایی که در آیتم معرفی فیلم «استاد» به کارنامه بازیگر آن یعنی سجاد بابایی اشاره شد و نام سریال خانگی «خسوف» به عنوان یکی از آثار او به میان آمد. «هفت» اما دیگر سریال مهم و جدید او یعنی «سقوط» را نادیده گرفت؛ سریالی که هفته پیش مشخص شد مورد غضب رئیس سازمان صدا و سیما قرار دارد.
آیتم ها
از برنامه تخصصی «هفت» انتظار آیتم هایی با ساختار «ویژه» می رود. این اتفاق هنوز رخ نداده است. عجیب آن که در وسط اتفاقی به نام جشنواره فجر، به ساز و کار جشنواره های خارجی مثل ونیز، برلین، کن و … پرداخته می شود. جالب آن که در «هفت» دوران افخمی همین محتوا در قالب آیتم روی آنتن رفته بود. بهتر است که تحلیل جشنواره های خارجی و سیاست گذاری آن ها به پس از پایان فجر موکول شود. عجالتا آیتم ها پخش می شوند و مجری هم کاری به آن ها ندارد! نکته دیگر، تکرار چند باره آیتم ها است که نشان می دهد دست«هفت» از این بابت خالی است.
فیلم محبوب
مجری و منتقدان «هفت» نمی خواهند به فیلم ها باج دهند و به همین خاطر نقدها ، برای طیفی از مخاطبان قابل تامل است. در شب اول فیلم های «شماره ۱۰» و «استاد» زیر تیغ رفتند. در شب دوم اما افخمی از «سرهنگ ثریا» و جسارت سازنده اش یعنی لیلی عاج تعریف کرد. امیر قادری هم آن را اثری قابل قبول برای یک کارگردان اول دانست. مجری و منتقد «هفت» بازی ژاله صامتی را نقطه قوت «سرهنگ ثریا» دانستند. قادری در عین حال به سفارش دهنده فیلم یعنی سازمان اوج خرده گرفت که چرا خواسته شمایل مستقل به خود بگیرد و در فیلم خبری از یک مامور ایرانی برای حمایت از مردم خود در آن سوی مرزها نیست. افخمی اما این نقد را نادرست دانست در عین حال برخی دیالوگ ها را شعاری نامید. البته که کل کل آنها درباره سینمای جان فورد و… از همین جا شروع شد و ادامه پیدا کرد.