شناسایی ویروس فلج اطفال در نمونه های فاضلاب نیویورک و لندن باعث ایجاد نگرانی در مورد یک بحران احتمالی بهداشت عمومی شده است، شیوع یک ویروس جدید در شرایطی که جهان هنوز از همهگیری کووید-۱۹ عبور نکرده، بسیار خطرناک است.
در پی شناسایی ویروس پولیو در نیویورک و لندن، که عامل بیماری فلج اطفال است، مقامات بهداشتی به شدت نگران شده اند. با این حال، کارشناسان بهداشت در ایالات متحده بر این باورند که بعید است که انتقال گسترده ویروس در این کشور، به ویژه در مناطق بسیار واکسینه شده رخ دهد.
با توجه به اینکه قاره آمریکا در سپتامبر ۱۹۹۴، ریشه کن کردن ویروس فلج اطفال را اعلام کرد، در حال حاضر افراد زیادی از بیماری ناشی از ویروس پولیو و علائم آن آگاه نبوده و همچنین آگاهی محدودی در مورد نحوه انتشار آن وجود دارد.
طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، ویروس فلج اطفال از طریق تماس فرد به فرد و راه های دیگر مانند مسیر دهانی- مدفوعی و قطرات معلق در هوا پخش می شود.
ویروس عامل ایجاد فلج اطفال بسیار مسری است و می تواند غذا و آب را در شرایط غیربهداشتی آلوده کند. هنگامی که فردی سالم با مدفوع یک فرد آلوده تماس پیدا می کند، انتقال اجتناب ناپذیر است البتهعفونت از طریق قطرات ناشی از عطسه یا سرفه کمتر شایع است.
باید در نظر داشت که یک فرد آلوده می تواند ویروس را تقریباً بلافاصله قبل و تا دو هفته پس از ظاهر شدن علائم بیماری منتشر کند. هنگامی که ویروس وارد دهان می شود، می تواند برای چندین هفته در روده بماند. افراد بدون علامت همچنان می توانند ویروس را به افراد دیگر منتقل و آنها را بیمار کنند.
در اوایل این ماه، مقامات بهداشتی نیویورک ویروس فلج اطفال را در نمونه های فاضلاب راکلند و اورنج کانتی همسایه آن شناسایی کردند. این کشف حدود دو هفته پس از گزارش اولین مورد فلج اطفال در ایالات متحده پس از تقریباً یک دهه صورت گرفت.
از سوی دیگر طی این هفته، بریتانیا پس از کشف آثار فلج اطفال در نمونههای فاضلاب در چندین منطقه لندن، واکسیناسیون فوری فلج اطفال را برای همه کودکان زیر ۱۰ سال ساکن لندن انجام داد. این اقدام پس از شناسایی فلج اطفال در نمونه های فاضلاب نیویورک، لندن و حتی اسرائیل انجام شد که باعث ترس از شیوع گسترده تر ویروس پولیو شد.
علائم فلج اطفال
اکثر افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند، علائم قابل مشاهده ای نداشته و علائم معمولا متفاوت است. از هر ۴ نفر، ۱ نفر دچار علائمی شبیه آنفولانزا از قبیل گلودرد، تب، حالت تهوع، سردرد، خستگی و درد معده می شوند. علائم معمولاً ۲ تا ۵ روز طول می کشد تا اینکه خود به خود از بین بروند.
وزارت بهداشت ایالت نیویورک نشان داد که علائم خفیف و شبه آنفولانزای فلج اطفال تا ۳۰ روز طول مخفی بوده و ممکن است بعد از آن ظاهر شوند. با این حال، حتی قبل از بروز علائم، فرد مبتلا می تواند ویروس را دفع و دیگران را آلوده کند.
پیشگیری از بیماری
از آنجایی که هیچ درمان یا درمان خاصی برای فلج اطفال فلج وجود ندارد، بیماران برای کمک به ضعف بازو یا پا به درمان فیزیکی یا شغلی طولانی مدت متکی هستند.
در بحبوحه ظهور مجدد این ویروس، کارشناسان از عموم مردم، به ویژه در مکان هایی که اخیرا فلج اطفال شناسایی شده است، می خواهند که اقدامات احتیاطی را انجام داده و واکسینه شوند. یک واکسن خوراکی در کشورهای خارج از ایالات متحده موجود است، در عین حال، فقط واکسن غیرفعال ویروس فلج اطفال که از طریق تزریق ارائه می شود در ایالات متحده موجود است.
علاوه بر واکسن ها، مردم همچنین می توانند با رعایت بهداشت دست و شستن مرتب دست ها با آب و صابون از انتقال ویروس جلوگیری کنند. توجه به این نکته ضروری است که ضدعفونی کننده های دست مبتنی بر الکل قادر به از بین بردن ویروس فلج اطفال نیستند.