در این شیوه از سرکه جوش شیرین و سیم ظرف شویی استفاده می کنید و به ترتیب زیر مراحل تمیز کاری را انجام می دهید:
اول بدنه قابلمه را با آب داغ خیس کنید و آنگاه روی بدنه جوش شیرین بریزید.
بعد روی جوش شیرین ها قدری سرکه بپاشید، وقتی این کار را می کنید سرکه و جوش شیرین با هم واکنش داده و کف می کنند.
پس از ۱۵ دقیقه با استفاده از سیم ظرف شویی و مایع ظرف شویی می توانید قابلمه را بشویید و همه سیاهی ها و لکه ها از بین می روند.

سفید کردن قابلمه روحی با مواد شوینده
چنانچه سیاهی درون قابلمه روحی کم باشد و مدت استفاده از آن کوتاه بوده باشد می توان با ریختن آب گرم و همچنین مواد شوینده و نگهداشتن آن به مدت ۵ دقیقه در قابلمه، سیاهی ها را سفید کرد در این شیوه می توانید از سیم ظرفشویی برای سفیدتر شدن هم استفاده کرد.


آبلیمو و مایع ظرفشویی
یکی دیگر از شیوه های سفید کردن داخل قابلمه روحی، ریختن مخلوط آبلیمو و مایع ظرفشویی درون قابلمه و قرار دادن روی شعله به مدت چند ساعت، در این شیوه اول قابلمه سیاه می شود که نباید نگران این مسئله بود چون بعد از گذشت چند ساعت قابلمه به طور کامل سفید می شود.

جوش شیرین و لیمو
لیمو یک راه فوق العاده برای تمیز کردن و درخشندگی ظروف می‌باشد. همراه با قدرت جوش شیرین، می‌توانید لکه‌های اکسیداسیون سیاه، زرد را از بین ببرید و به  سفید کردن قابلمه روحی سوخته کمک کنید. برای این کار مرحله های زیر را دنبال کنید:
تا آنجا که امکان دارد مواد غذایی و خرده ذرات باقیمانده را از قابلمه بیرون بریزید. کمی نازک آب در قابلمه بریزید، بعد کف آن را به مقدار زیاد با جوش شیرین بپوشانید.
یک لیمو را از وسط نصف کنید و از قسمت گوشتی آن برای تمیز کردن قابلمه روحی با خمیر جوش شیرین استفاده کنید. ترکیب امکان دارد کف کند و این علامت خوبی است.
چنانچه اطراف بدنه قابلمه نیز سیاه یا کدر شده است، قابلمه را زیر و رو کنید و از این شیوه برای پاک کردن لکه‌ها و برگرداندن درخشش آن استفاده کنید.

جوش شیرین و هیدروژن پراکسید
جوش شیرین را با هیدروژن پراکسید به نسبت یک به سه ترکیب کنید. محلول را داخل قابلمه بریزید و یک ساعت مکث کنید.
آنگاه محلول را با استفاده از اسپری، بر روی بدنه و کفه زیر قابلمه اسپری کنید و یک ساعت دیگر صبر کنید. آنگاه قابلمه را با آب ولرم آبکشی کنید.

نکته هایی برای پیشگیری از سیاه شدن قابلمه روحی
– موقع پختن سوپ، آش و یا خورشت در ظروف روحی، چند قطره آبلیمو یا سرکه به محتویات داخل آن بیفزایید. این کار در زمان جوشیدن غذا باعث می‌شود تا داخل ظروف روحی شما سیاه نشود.
– از گذاشتن ظروف روحی بر روی شعله و حرارت مستقیم پرهیز کنید. در صورت لزوم، بهتر است پیش از این کار کف و بدنه اطراف قابلمه را به مایع ظرف‌شویی آغشته کنید تا از سیاه شدن بدنه قابلمه پیشگیری شود.
– بعضی وقتها امکان دارد سیاهی کف قابلمه به علت کثیف و چرب بودن شعله اجاق باشد؛ پس بهتر است شعله اجاق گاز را تا حد ممکن تمیز نگه دارید.