بر اساس یافته های یک مطالعه جدید، افزایش خطر فشار خون بالا با بی نظمی در خواب و همچنین با غلظت بالاتر مواد پر و پلی فلوروآلکیل در خون مرتبط است.
یک مطالعه استرالیایی بر روی بیش از دو میلیون خواب شب و داده های فشار خون نشان داد که بی نظمی در زمان خواب و مدت زمان خواب با افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا مرتبط است. 
محققان دانشگاه فلیندرز داده‌ های جمع‌ آوری شده از طریق دستگاه خواب سنج نصب شده زیر تشک و یک دستگاه فشارسنج قابل حمل را تجزیه و تحلیل کردند. عوامل کنترل کننده مانند سن، جنسیت، شاخص توده بدنی و میانگین کل زمان خواب برای بررسی ارتباط بالقوه بین خواب منظم و فشار خون بالا محاسبه و ارزیابی شد.
نتایج پژوهش ها نشان می دهد که بی نظمی طولانی مدت خواب با افزایش ۹ تا ۱۵ درصدی خطر فشار خون بالا همراه است. علاوه بر این، افزایش ۳۸ دقیقه‌ ای بی ‌نظمی در نقطه میانی خواب با ۱۱ درصد افزایش خطر همراه بوده و افزایش ۳۱ دقیقه‌ ای در بی ‌نظمی زمان شروع خواب با ۲۹ درصد افزایش خطر فشار خون بالا همراه است.

در این راستا، پروفسور دنی اکرت (Danny Eckert) پژوهشگر ارشد این مطالعات از موسسه تحقیقات بهداشتی و پزشکی فلیندرز (FHMRI) گفت: این بینش‌ های جدید در مورد تأثیر نامطلوب بالقوه زمان ‌بندی و مدت زمان خواب بر سلامت قلب، اهمیت هماهنگ ‌سازی ساعت بدن و اولویت ‌بندی برای دستیابی به خواب کافی برای سلامتی و تندرستی مطلوب را بیشتر برجسته می‌ کند.
محققان خاطرنشان کردند: مطالعات قبلی در مورد خواب و سلامت قلب از نظر حجم نمونه محدود و مربوط به یک دوره زمانی کوتاه بوده است.  مطالعه حاضر ارتباط بین خواب منظم و فشار خون بالا را در یک نمونه بزرگ و سطح جهانی در طی چند ماه بررسی کرد.

پروفسور اکرت می افزاید: این رویکرد جدید برای نظارت غیرتهاجمی شبانه و ارزیابی زمان خواب در خانه افراد برای یک دوره متوسط شش ماهه، همراه با نظارت منظم فشار خون، به ما نشان داده است که داشتن یک روال منظم خواب و خواب کافی چقدر برای سلامتی بدن مهم است.
دکتر هانا اسکات (Hannah Scott) یکی دیگر از پژوهشگران این مطالعات می گوید: این داده‌ های جدید نور تازه ای به فواید خواب منظم می ‌تاباند و نگرانی‌ های بالقوه‌ ای را برای نسبت قابل ‌توجهی از کارگران با شیفت های ۲۴ ساعته در جامعه مدرن ایجاد می ‌کند.
در همین حال، محققان آمریکایی دریافتند که زنان میانسال با غلظت‌های خونی بالاتری از مواد شیمیایی مصنوعی رایج به نام مواد پر و پلی فلوروآلکیل (PFAS) که به آنها مواد شیمیایی همیشگی نیز گفته می ‌شود، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. 
شرح کامل این پژوهش و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی آنلاین Sleep منتشر شده است.