سبزی خوردن، گوجه فرنگی، پیاز، گل کلم، شلغم، ترب و انواع فلفل سبز نمونه‌هایی از سبزی‌های خام هستند و که باید همراه با غذا مصرف شوند.
دانش آموزان می‌توانند انواع ساندویچ‌ها را با سبزی‌های مختلف به عنوان میان وعده مصرف کنند؛ مثلاً، نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و پنیر و خیار، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی.
اگر برای وعده ناهار یا شام، سالاد در نظر گرفته می‌شود، نباید از ساعات قبل، آن را آماده کرد؛ زیرا، ویتامین‌های موجود در اجزای سالاد مثل گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه‌ای و … در معرض هوا از بین می‌روند.
کودکانِ مدرسه‌ای و دانش آموزان را تشویق کنید که از جوانه گندم و جوانه ماش همراه با سالاد استفاده کنند. اگر مادران در منزل جوانه تهیه کنند، حتی به عنوان تنقلات برای افراد خانواده قابل استفاده خواهد بود.
استفاده از انواع سبزیجاتِ پخته همراه با غذا توصیه می‌شود؛ مثلاً، اسفناجِ پخته که همراه با ماست و یا کشک می‌توان از آن استفاده کرد. هویج پخته، لوبیا سبز، نخود فرنگی پخته، سیب زمینی، کدو حلوایی و لبو، گل کلم، کرفس، ریواس، کَنگر، بادمجان و کدوی خورشتیِ پخته از سبزیجاتی هستند که در کنار غذا‌های مختلف می‌توان آن‌ها را مصرف کرد.

نکته:
سبزیجاتی مثل اسفناج بهتر است بدون آب و با حرارت کم پخته شوند. لوبیاسبز، نخود فرنگی، هویج، چغندر، کدو حلوایی و کدوی خورشتی باید به صورتی پخته شوند که در انتهای پخت، آبِ اضافه شده، کاملاً به خوردِ آن رفته باشد.
پختن سبزیجات در آبِ زیاد موجب حل شدن ویتامین‌ها در آب می‌شود و به این ترتیب، مقدار زیادی از ویتامین‌ها از دست می‌رود. در صورتی که پس از طبخِ سبزی ها، مقداری از آبِ آن باقی ماند، از آن در طبخ غذا‌ها باید استفاده شود.
در هنگام مصرف سبزی‌ها باید دقت شود که کاملاً شسته و ضد عفونی شده باشند. طرز شستن و ضد عفونی کردن سبزی در زیر شرح داده شده است:
ابتدا باید سبزی را با آب، کاملاً شست تا گِل و لای آن پاک شود؛ سپس، باید نصف قاشقِ چایخوری مایعِ ظرفشویی را با ۵ لیتر آب مخلوط کرد و سبزی را به مدت ۵ دقیقه در آن قرار داد. پس از خارج کردنِ سبزی از محلولِ آب و کف، باید سبزی را با آبِ تمیز شست و شو داد؛ سپس، نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین را به ۵ لیتر آب اضافه کرده و سبزی را به مدت ۱۰ دقیقه در آن قرار داد و پس از آن، سبزی را مجدداً با آب تمیز آبکشی کرد. ضد عفونی کردن سبزیجاتِ خام قبل از مصرف برای پیشگیری از آلودگیِ انگلی بسیار حائز اهمیت است.