رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به عوارض مصرف غذاهای آماده و فست فودها تاکید کرد که نباید به خاطر لذتهای چند روز تعطیلی، افراد رژیم غذایی مناسب خود را رها کنند.
جلالالدین میرزای رزاز در گفتگو با با اشاره به موج سفرهای نوروزی و احتمال مصرف غذاهای آماده از جمله فست فودهای سرد و گرم گفت: متخصصان تغذیه فستفودها را مذمت میکنند، ولی متاسفانه در جامعه مصرف غذاهای فستفود بسیار زیاد است. اینگونه مواد غذایی روش پخت مناسبی ندارند و در حجم زیادی از روغن سرخ میشوند که ما هرگز آن را توصیه نمیکنیم.
وی ادامه داد: رژیم غذایی ما در طول روز باید سه اصل تنوع، تعادل و تناسب را دارا باشد. حتما باید در طول شبانهروز از انواع پروتئینها، لبنیات و میوهها و سبزیجات استفاده کنیم. اگر فست فود مصرف کنیم فقط حجم زیادی روغن ناسالم را وارد بدنمان کردهایم. این روغنها در بدن تبدیل به چربی شده و ذخیره میشوند و در نهایت اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارند. این روغنها هم روغنهای جامد هستند که به کرات مورد استفاده قرار میگیرند و خیلی بعید است که رستورانها این روغنها را مرتب عوض کرده و نخواهند چندین و چندها بار مورد استفاده قرار دهند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: این وضعیت در رستورانهای داخل شهر با رستورانها و تهیه غذاهای بین راهی متفاوت است. در دسته دوم حتی به دلیل عدم نظارت یا کمتر نظارت شدن، غذاها از قبل هم آماده شدهاند و تحویل مشتری داده میشوند. متاسفانه خیلی از افراد هم به محتویات این غذاها دقت نمیکنند و به راحتی حاضرند غذایی که در یک رستوران بین راهی که معلوم نیست با چه نوع روغن و چه نوع مواد غذایی، چه نوع سبزیجاتی تهیه شده است را مصرف کنند. روغنها و غذاهایی که بعدها عامل خیلی از بیماریها از جمله سرطان، فشار خون، کبد چرب و انواع التهابها خواهند شد.
میرزای رزاز با بیان اینکه متاسفانه افراد همراه فست فود از نوشیدنی نامناسب و مضر هم استفاده میکنند، تصریح کرد: انگار ۱۲ حبه قند فقط بر اثر نوشیدن یک لیوان نوشابه وارد بدن ما شده است که میتواند روی سلامتی بدن ما تأثیرات منفی داشته باشد و افراد را به انواع بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت و … دچار کند.
وی خاطرنشان کرد: تا حد امکان افراد باید سعی کنند که برنامه غذاییشان در ایام نوروز نسبت به بقیهها روزها و ماههای سال تغییر چندانی نداشته باشد. شاید خیلی از افراد در این ایام به خاطر مسافرت، دید و بازدیدها و … فرصت یا طاقت تهیه غذای خوب و سالم خانگی را نداشته باشند و ترجیح دهند که غذای آماده سفارش دهند یا به رستورانها مراجعه کنند، اما باید توجه داشت که مصرف بیش از اندازه فست فودها و غذاهای آماده و سرخ شده خطرناک است و باعث تغییر برنامه غذایی آنها و انواع و اقسام بیماریهای مختلف خواهد شد.
رئیس انجمن تغذیه ایران تاکید کرد: باید حواسمان باشد که با مصرف فست فودها، ما در حال مصرف خیلی از مواد ناسالم با هم هستیم. فست فود شامل سوسیس و کالباس و …، سیبزمینی سرخ کرده، نوشابه، پنیر و … است، حجمی از مواد غذایی ناسالم که دستگاه گوارش را دچار مشکل میکند و روغنی که بسیار ناسالم است و در بدن ذخیره خواهد شد. نمک و پنیری که بیش از حد در این غذاها استفاده میشود عامل فشار خون بسیاری از افراد است و نوشابههایی که بلای جان انسانها شده و باعث افزایش قند بدن میشوند.
میرزای رزاز در پایان توصیه کرد: توصیه میکنیم که به خاطر لذتهای چند روز تعطیلی، افراد رژیم غذایی مناسب خود را رها نکنند و به جای استفاده از این غذاها سعی کنند غذاهای مناسبت تهیه کنند، از تمام مواد غذایی با رعایت تنوع، تعادل و تناسب استفاده کنند و همچنین از فعالیت فیزیکی و جسمانی لازم برخوردار باشند تا با مشکل مواجه نشوند.