مجله پزشکی دکتر سلام/مزایایی برای افزودن روغن ماهی به رژیم غذایی یا مصرف غذاهای دریایی سرشار از امگا ۳ در رژیم غذایی وجود دارد:
سطح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش می دهد
مصرف منظم اسیدهای چرب امگا ۳ برخلاف سایر انواع چربی به کاهش سطح تری گلیسیرید در خون و خطر بیماری های قلبی کمک می کند. طبق مطالعات انجام شده، افرادی که هفته ای دو بار ماهی یا مکمل های روغن ماهی مصرف می کنند کمتر در معرض بیماری های قلبی و سطح کلسترول قرار دارند.
مغز را تغذیه می کند
دلیل مهمی وجود دارد که چرا امگا ۳ به عنوان اکسیر برای سلامت مغز در نظر گرفته می شود. روغن ماهی و خواص ضدالتهابی موجود در روغن می تواند به ارتقاء عملکرد مغز در سطح سلولی کمک کرده و حتی در زمان رشد آن را چابک نگه دارد.
در حالی که دانشمندان در حال ارزیابی مزایای روغن ماهی امگا ۳ در کاهش یا جلوگیری از ابتلا به آلزایمر یا دمانس هستند، برخی مطالعات نشان می دهند افرادی که از مکمل های امگا ۳ استفاده می کنند، آستانه خطر کمتری برای زوال شناختی دارند. علاوه بر این، مصرف منظم آن به افزایش سطح خلق و خو و کاهش علائم افسردگی نیز کمک می کند.
التهاب مفاصل را کاهش می دهد
همانطور که امگا ۳ ضدالتهاب است، مصرف مکمل های روغن ماهی می تواند به طور قابل توجهی به تسکین و کاهش سطح التهاب در مفاصل و ماهیچه ها کمک کند به ویژه برای افرادی که از بیماری دردناک و مزمن مانند آرتریت روماتوئید رنج می برند مفید است، همچنین امگا ۳ با محدود کردن تولید سایتوکاین ها و سایر ترکیبات التهابی مرتبط است.
خطر ایست قلبی ناگهانی را در افراد در معرض خطر کاهش می دهد
در حالی که این روزها ایست و نارسایی های قلبی به مسئله ای شایع تبدیل شده اند، تعداد کمی از مطالعات نشان می دهند رژیم غذایی غنی از امگا ۳ می تواند خطر آریتمی (ریتم غیرطبیعی قلب) و حملات قلبی را کاهش دهد. علاوه بر این، سکته مغزی و احتمال بروز بیماری قلبی ناگهانی نیز کاهش می یابد.
به کاهش وزن کمک می کند
در حالی که کاهش وزن کار ساده ای نیست، محققان دریافته اند روغن ماهی و سایر منابع غنی از امگا ۳ می توانند با کاهش التهاب، بهبود تمرینات بدن، کمک به بهبود ماهیچه ها و کاهش وزن با تقویت سنتر متابولیک نقش موثری در کاهش وزن ایفا کند.