آلابست/ ماهی حسون یکی از ماهی های ارزان و خوشمزه جنوب و دریای عمان است. این ماهی بدنی کشیده دارد و پر از تیغ ماهی است بنابراین بهتر است از فیله آن استفاده کنید.
مصرف ماهی هفته ای ۲ – ۳ بار توصیه شده است. ماهی حسون یکی از ماهی های خوشمزه جنوب است که میتوانید در سبد غذایی خود قرار دهید. اگر ماهی حسون را به خوبی مزه دار کنید ، هیچ طعم و بوی ناخوشایندی در ماهی باقی نمیماند و به سادگی میتوانید در کنار خانواده ماهی حسون خوشمزه ای که درست کرده اید میل نمایید. جدا کردن تیغ های ماهی حسون کار سختی است بنابراین ترجیحا از فیله ماهی برای پخت استفاده کنید.
فیله های ماهی حسون سفید و خوش طعم و خوشمزه هستند ولی پر از تیغ ریز، البته خوشمزگی و ارزانی فیله ماهی حسون شما را وسوسه خواهد کرد از تیغ ریزه هایش صرف نظر کنید. ماهی حسون از ماهی های دریای عمان است و قیمت مناسبی دارد. اندازه ماهی حسون ۲۲ – ۵۰ سانتی متر است و ظاهری کشیده دارد و نسبت دور ریز آن به ماهی های دیگر کم است.
سوخاری کردن ماهی حسون باعث میشود تیغ ریزه های داخل ماهی ترد و قابل جویدن شوند. بنابراین میتوانید از کلسیم استخوان های ماهی کنار گوشت آن استفاده کنید.
مواد لازم برای پخت فیله ماهی حسون سوخاری
برای ۲ نفر
زمان اماده سازی : ۱۵۰ دقیقه
زمان پخت : ۳۰ دقیقه
فیله ماهی حسون ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
آرد سفید ۳ قاشق غذاخوری
جوز هندی ۱/۸ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
پودر سیر، پاپریکا، فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
کشمش پلویی ۳ قاشق غذاخوری
مغز گردو خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
ادویه مخصوص ماهی به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه فیله ماهی حسون سوخاری
برای طرز تهیه فیله ماهی حسون ، فیله ها را در یک سینی لبه دار بگذارید و دو طرفش را نمک بزنید.
به پشت و روی ماهی ها آبلیمو و سپس زعفران دم کرده بکشید.
پیازها را نگینی خرد کرده زیر و روی فیله ماهی را با پیاز پر کنید.
روی سینی را بپوشانید و ۲ ساعت اجازه دهید ماهی کاملا مزه بگیرد.
روی ماهی ها را با ادویه ماهی بپوشانید تا بوی زخم ماهی را بگیرید و نیم ساعت دیگر به ماهی استراحت دهید.
آرد ، پودر پاپریکا ، جوز هندی ، سیر و فلفل سیاه را مخلوط کنید و کناری بگذارید.
پیازهای روی ماهی ها را جدا کرده و فیله ماهی را داخل پودر بغلتانید و تمام سطح ماهی را با این ترکیب بپوشانید.
ماهی را در روغن داغ سرخ کنید و از تابه خارج کنید.
حالا مخلوط پیازهایی که برای مزه دار کردن ماهی استفاده کرده بودید را در روغن ماهی یا با روغن زیتون سرخ کنید. زمانی که کمی کاراملی شدند، کشمش و گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و در کنار ماهی سرو نمایید.