آموزش ظرف شستن سریع

ظرف‌ها را مرتب بچینید
ظروف را دسته بندی کنید و آنها را مرتب بچینید. آنهایی که شبیه هم هستند را روی هم بگذارید و دسته‌شان کنید. با این کار امکان دارد پس از یک مهمانی حسابی تنها ۴-۳ دسته ظرف کنار سینک ظرفشویی داشته باشید.
مراقب باشید ظرف‌ها خشک نشوند
چنانچه چربی و کثیفی و غذای باقیمانده به ظرف‌ها خشک شوند، برای شستن آنها باید زمان و انرژی بیشتری تلف کنید، پس چنانچه تصمیم دارید ظرف‌ها را بعد بشویید، بهتر است اطمینان پیدا کنید که خشک نمی‌شوند. می‌توانید ظرف‌ها را در سینک بگذارید و روی آنها کمی آب بریزید. لازم نیست حتما سینک را پر از آب کنید. حواستان به مصرف و صرفه‌جویی در آب نیز باشد.
سینک را با آب داغ پر کنید
برای شستن ظروف از داغ‌ترین آبی که دست‌هایتان را نمی‌سوزاند استفاده کنید. سینک ظرفشویی را تا انتها پر نکنید، چون برای ریختن ظرف‌ها به قدری جای خالی احتیاج است. آن را تقریبا نیمه پر کنید. چنانچه دوست دارید می‌توانید به‌جای سینک از یک کاسه بزرگ هم استفاده کنید. این‌کار عوض کردن آب را هم آسانتر می‌کند.
ماهیتابه‌ها و قابلمه‌ها را خیس کنید
چنانچه ظرف هایی هستند که روی آن‌ها باقی‌مانده موادغذایی چسبیده و پاک کردن آن سخت است، مثل قابلمه‌ها یا ماهیتابه‌ها، این ظروف را هم با آب داغ پر کرده و روی میز بگذارید تا جاگیر نباشند. بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیس بخورند. همینطور می‌توانید ابزار و ظروف کوچکتری که روی آن‌ها هم باقیمانده غذا وجود دارد، مثل کفگیر و چاقو، را هم در این ظروف بزرگ‌تر قرار دهید.
مایع ظرفشویی را اضافه کنید
قدری مایع ظرفشویی به سینک اضافه کنید و آن را با دستان خود هم بزنید تا یک محلول یکنواخت با حباب‌های زیاد به وجود آید. اگر پوست دست‌ شما به صابون حساس است، می‌توانید یک جفت دستکش لاستیکی بپوشید. این‌کار از دست شما در برابر خطر بریدگی هم مراقبت می‌کند. 
شستن ظروف
با لیوان‌ها و بشقاب‌های ظریف، مثل ظرف های دسر، آغاز کنید. آنگاه ظرف های صاف را تمیز کرده و پس از آن ظروف غذاخوری را بشویید، در آخر به سراغ قابلمه‌ها و ماهیتابه‌ها و وسایل آشپزی که خیسانده بودید بروید. همیشه از ظریف‌ترین ظرف ها آغاز کنید تا احتمال شکستن و صدمه دیدن آن‌ها در زمان شستشو کمتر شود. ترتیب شستن ظروف باید از ظریف‌ترین و تمیزترین ظروف به سوی کثیف‌ترین و مقاوم‌ترین ظروف باشد تا در همان ابتدای فرآیند شستن ظروف، سینک ظرفشویی و وسایل شستشو را کثیف نکنند.
از آن‌جا که سیم ظرفشویی می‌تواند ساینده باشد، از آن روی ظروف ساخته شده از مواد ظریف، مثل استیل ضدزنگ استفاده نکنید. برای شستن چنگال‌ها، از گوشه اسفنج یا پد شستشو استفاده کنید تا فضای میان سری‌های چنگال هم شسته شود.
آبکشی ظروف
بعد از تمیز کردن هر ظرف، آن را زیر شیر آب برده و آبکشی کنید، و یا چنانچه از دو سینک دارید، ظرف‌های شسته شده را در سینک دوم بگذارید. 
اگر سینک دوم ندارید، کافی است ظرف‌ها را زیر شیر آب آبکشی کنید. چنانچه آبی که برای شستشو استفاده می‌کنید دارای املاح معدنی است، می‌توانید یک فنجان سرکه سفید به سینک ظرفشویی اضافه کنید تا اسید آن از ته نشین شدن رسوبات معدنی روی ظروف شما پیشگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *